Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Stewedkål er en af ​​de mest populære retter af russisk køkken. Frisk eller surkål er stuvet med svampe, pølser, gulerødder, kartofler, ris, bønner eller rosiner. Klæd det med hvidløg, cremefløde eller tomatpasta. Altid anderledes og meget velsmagende kogt kål bliver aldrig keder og er meget nyttig for vores krop. Det normaliserer fordøjelsessystemet, fjerner toksiner og sænker kolesterolet. Hvor korrekt at slukke kål for at redde alle vitaminer og næringsstoffer?

Stewed kål

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Når du vælger hvidkål til slukning, skal du sørge for, at hovedet er stramt, det deformeres ikke, når det trykkes. Og han skulle være smuk, uden pletter, med friske grønne blade.

Og nu hugse løg, hugge gulerødderne eller hugg det fint. Forvarm en pande i en lille mængde af vegetabilsk olie, sætte løg først, derefter gulerødder og svits grøntsagerne i 5 minutter, til de er gyldne. Hak kålen i strimler eller terninger, tilføje til de grøntsager og Svits i 5 minutter senere, tilsættes lidt vand til stuvet grøntsager. I stedet for vand kan du tilføje tomater eller lidt sødt tomatpuré. Sluk den unge kål til 15 minutter, og om vinteren - op til 40 minutter, indtil den bliver blød. Server det med krydderurter, sur creme eller mayonnaise, kold eller varm.

Hvordan stuge rødkål

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Rødkål er nyttig, ikke mindre hvid, vælger den på samme princip. Derudover bør godkål have lyse lilla blade. Du kan sætte sådan kål ud uden at tilføje andre grøntsager - det bliver lækkert. Skær kun kål med strøer, drys med salt, sort peber og muskatnød. Hæld 3% eddike (et par spiseskeder på hovedet) og lad dem simre i et glas eller keramisk skål med lidt olie.

Efter en time, når kålen bliver blød, krydre den med ketchup eller tomatpasta, tjene som sideskål.

Til piquancy og blødhed i smagen kan du tilføje lidt sukker, og den sædvanlige eddike erstattes med æble eller ris. Og en anden hemmelighed - mange husmødre lægger salt ikke straks, men 10 minutter før kål er klar. Hvis du vil gøre skålen mere smagfuld, skal du i slutningen af ​​at slukke hvedemelet spredes på olien med en hastighed på 1 spsk. l. mel til 1 kg kål.

Braised surkål

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Hvis du ikke er involveret i indenlandske præparater, så slukke for at vælge den rigtige surkål. Den skal være skarp, hvidguld med en lyserød farvetone. Slim og lidt viskosende pickle er også normal. På god kål er der ingen pletter, den har en syre-salt frisk smag, det er bedre, hvis det ekstraheres direkte fra tønderen. Og endnu et vigtigt punkt - jo større er kålhakket, jo flere vitaminer bevares i den.

Stewed surkål afviger mere lys og pikant smag, men før madlavning vaskes den i en kolander ved rindende vand for at fjerne overskydende syre.

Før quenching i olie sauté skåret i halve ringe løg, så bland det med kål og tilsættes lidt vand, smag til med salt og sort peber.

Efter 45 minutter tilsættes kål tomatpasta, lidt sukker og krydderier, for eksempel spidskommen eller spidskommen. Stew i 5 minutter og fjern fra varme.

Stewed blomkål

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

I blomkål er der meget protein, så det skal indgå i kost af vegetarer og atleter. Desuden aktiverer denne produkt mental aktivitet og er vist med nervøse overbelastninger. Når du vælger blomkål, skal du sørge for at blomsterne er hvide og tætte, uden mistænkelige pletter, og bladene - friske og grønne.

Opdel hovedet i blomsterblokke, vask dem forsigtigt og skær dem i tynde plader. Stek kålen i vegetabilsk olie i et par minutter, tilsæt salt, tilsæt tomatpuré og vand, efter stuvning i 15-20 minutter.

Sæsonkål med friske urter - persille, basilikum eller dill.

Braised Brussels Sprouts

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Brysselkål er ekstremt rige på C-vitamin, så det hjælper med at opretholde høj immunitet og ydeevne. Når du køber kål, skal du vælge lyse grønne tætte kochanchiki, stærke og små, da de store kan være lidt bittere.

Til slukning af brussels er spirer godt, fordi det har en meget behagelig smag og en delikat aroma. Men i forberedelsen af ​​denne sort kål er der en lille hemmelighed - det skal koges i forvejen i 5 minutter og tilføjer en citronskive til vandet.

Derefter skæres hovederne i halve eller kvartaler og steges i olie med løg eller porrer. Derefter krydder krydret med salt og peber og stuves indtil det er blødt. Du kan tilføje en lille creme blandet med vand. Drys kål med revet ost.

Braised Kål Broccoli

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Broccoli er værdifuldt, fordi den indeholder vitamin U, som beskytter mod mavesår. Derudover er denne type kål nyttig til bekæmpelse af tumorer, og broccoli har også en gavnlig virkning på hjertet og blodkarrene. Når du vælger kål, skal du sørge for at hovedet er lyst grønt, med tætte og friske blade uden skade.

Skyll broccoli, demonter det på blomsterne, fjern de grove dele og sæt i en stegepande med varmopvarmet olie. Hvis olien ikke er varm nok, bliver kålen blød og få en brunfarve. Stew broccoli 20 minutter, krydder det med salt og krydderier.

Sluk kål korrekt: råd og anbefalinger

Når du laver kålkål før du stikker, må du ikke bruge blade der støder op til stubben, da nitrater og radionuklider akkumuleres i dem. Hvis du skal stege kål før slukning, skal du sørge for at den er tør, ellers vil olien blive stærkt sprøjtet under stegningsprocessen.

Ved slukning skal du sørge for, at kålen ikke brænder, hvis det er nødvendigt, tilsættes vand, selvom det ikke er skrevet i kogepræparatet. Til stegning kan du blande kvalitetssmør med grøntsag - så smagen af ​​fadet bliver blødere og mere øm.

Til piquancy inden stegning kan du smide en pod rød peber ind i olien og let stege, fjern den og sluk kålen i duftende olie. Og du kan ikke rense, bare pre-chop peber - det hele afhænger af, om du kan lide krydrede retter. I stedet for peber kan du bruge hvidløg.

Kål slukker ikke kun i en stegepande, men også i en dobbeltkedel og i en ovn ved en temperatur på 160-170 ° C, varigheden af ​​quenching - op til 40 minutter. I multivarkeren skal du først bruge "Frying" -tilstanden til at skære grøntsager, og derefter - "Quenching" -tilstanden, tiden afhænger af "alderen" af kålen. Overdrive ikke med slukning, ellers vil fadet miste vitaminer, blive for blød og smagfuld.

Klarkål kan bestråles med revet ost og anbringes i ovnen, indtil osten smelter og brænder.

Klassisk stuvet kål "i sovjetisk stil"

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Nu bliver du overrasket over, hvor let og let det er at udstille kål og fodre en stor familie med en velsmagende, tilfredsstillende, appetitlig og billig skål.

Ingredienser: Hvidkål - 1 kg, løg - 2 stk., Tomatpasta - 2 el. l., eddike - 1 spsk. l., sukker - 1 spsk. l., mel - 1 spsk. l., vegetabilsk olie - 3 spsk. l., løvflager - 1 stk., salt og peber - efter smag.

Fremstillingsmetode:

 1. Skyl kål og løg.
 2. Hak chokoladen fint.
 3. Sæt kål i en skål, hæld et glas vand og sæt en langsom brand på.
 4. Hæld i kål 1 el. l. vegetabilsk olie.
 5. Efter 20 minutter hugse løgene i små terninger.
 6. Stej løgene i 1 spsk. l. vegetabilsk olie.
 7. I slutningen af ​​stegningen tilsættes til løgens tomatpuré, sukker og et løvblad.
 8. Bland løgesteg med kål.
 9. Salt, peber, tilsæt eddike.
 10. Efter 10 minutter steges melet i 1 spsk. l. olie.
 11. Tilsæt mel til kål og bland.
 12. Den samlede tid for slukning af kål er 40 minutter.
 13. Fjern lårbladet, inden du serverer det.

Til kål serveres kartoffelmos, ris, boghvede eller pasta, tilsæt skålen med en chop eller goulash. Sandt, lækkert?

Braised Brussel spirer med ingefær sauce

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Kål er perfekt kombineret med krydret krydderier - sådan er det kogt i østlige lande.

Steg et glas finthakket løg i 1 spsk. l. Sesamolie indtil løget er ømt, ca. tre minutter. Og nu føje det til 2 tsk. revet frisk revet ingefær og 1 fed hvidhakket hvidløg. Steg i yderligere 30 sekunder.

Kog i kogende vand i 5 minutter. 450 gram spistyr, skær det i halvdele og læg i en stegepande til løg og ingefær. Hæld grøntsager ⅓ et glas kylling bouillon og sæt ud yderligere 5 minutter.

Sæt kål på en flad skål, hæld sojasovs og drys med friske urter. En sund og duftende garnering til kød og fisk er klar!

Stewed blomkål med tomater og paprika

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Denne skål vil overraske dig med en behagelig smag og nem forberedelse. Selv en begynder i madlavning vil klare det!

Skær løgene med 3 ringe og steg det i vegetabilsk olie med 2 fedter af hakket hvidløg. Tilsæt derefter til løgene 5 skiverne eller kuber af bulgarske peberfrugter, revet gulerødder og steg derefter grøntsagerne i 5 minutter.

Kog det kogende vand med 5 tomater, skræl dem af, skåret i terninger og læg dem til grøntsagerne. Salt og peber skål, tilsæt hakket basilikum og oregano, en flok hakket persille og 300 g adskilles i blomkåls-. Stew i yderligere 10 minutter og server med kogte kartofler.

Broccoli i appelsinsaus

Kogekoge lækker: Sådan blæser du forskellige typer kål

Du kan ikke engang forestille dig, hvor fantastisk kombinationen af ​​broccoli med citrus, så appelsinsaus vil være et ideelt supplement til denne skål.

Forbered først saucen. Fjern zest med 1 orange og skær den i små tynde strimler. Klem saften fra orange. Forvarm i en stegepande eller grydepande 1 el. l. olivenolie, smør appelsinskal i den og en tredjedel af et glas valnødder. Stejl ingredienserne i 2 minutter.

Yderligere hæld i panden ¼ kop appelsinsaft og 1 el. l. sojasovs. Sæt 400 g broccoli i saucen og kog dem i 5 minutter indtil det er blødt.

Server kål med ristet bacon og chili.

Prøv alle slags stewed kål, eksperimentere med forskellige fødevarer og krydderier. Snart vil du forstå, at kål er den mest egnede skål til kulinariske forsøg, især hvis du er en nybegynder kok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − = 21