Lichi er en dejlig gæst fra Kina

Lichi er en dejlig gæst fra Kina

Opskrifter til litchi retter

Oversøiske frugter på hylderne i vores butikker har længe ikke været nogen overraskelse. Blandt dem kan larger ofte ses. Hvilken slags frugt er dette? Hvad er dens brug og skade? Og hvad lækker kan du lave af det?

Mød litchi

Smagen af ​​litchi-frugt er behagelig og forfriskende med lyse søde og syrlige noter

Lychee's hjemland er Kina, hvor det er poetisk kaldet "kinesisk blomme" eller "drage øje". Denne sammenligning er ikke tilfældig, fordi den afrundede frugt har en tæt, hummocky hud, under hvilken der er et saftigt hvidt kød og en stor aflangt ben af ​​mørk brun farve. Smagen af ​​litchi-frugt er behagelig og forfriskende med lyse søde og syrlige noter. Det ligner en blanding af smag af druer, jordbær og tørrede abrikoser.

For at nyde det fuldt ud, skal du vælge den rigtige frugt. Og derfor bør du omhyggeligt studere huden. Kvalitetsfrugten har en jævn rød eller lyserød farve. En brun skygge indikerer at frugten er forkælet, og gul, tværtimod, angiver umodenhed. Moden litchi - elastisk til berøring, uden et enkelt spejl, buler eller revner. Hvis du mærker skimmelspor eller mørkere i området af petiole, bør en sådan frugt ikke tages. Endelig har en god frugt en let sødlig lugt, der ligner duften af ​​en rose.

I mad spiser du saftigt pulp af litchi, efter at du har fjernet den hårde hud og frø. Det er bedst at spise det i løbet af de første 24 timer. I uberørt form ved stuetemperatur varer frugten flere dage. I køleskabet vil han leve om to uger. Hvis du vil beholde lychee så længe som muligt, skal du klippe det og fryse det.      

Terapeutisk eksotik

Litchi normaliserer sukkerniveauet i blodet, så frugten er vist til diabetes

Fordelene og skaderne af litchi-frugt er gentagne gange blevet diskuteret af specialister. De kom alle til den konklusion, at lychee er et meget værdifuldt produkt. Det er rig på vitaminer i gruppe B, C og PP. Sidstnævnte, som forskerne har vist sig, tjener som en forebyggende foranstaltning for atherosklerose og hjertesygdomme. Desuden udvider nikotinsyren i frugten blodkarrene og øger deres elasticitet. Derudover er den fuld af vegetabilsk protein, kalium, fosfor, magnesium, jern og zink.

I Kina er litchi almindeligt anvendt i folkemedicin. Da det normaliserer blodsukkerniveauet, er frugten vist for diabetes. Drikkevarer på deres grundlag har en afslappende virkning og har en gavnlig effekt på nyrernes og leverenes arbejde. Litchi ekstrakt tilsættes til præparater til behandling af astma og bronkitis. Og ifølge nylige undersøgelser forhindrer regelmæssig brug af litchi i fødevarer udviklingen af ​​kræftceller. Forresten er hård hud af frugt også meget nyttig. Afkog af det fjerner toksiner og toksiner fra kroppen, hvilket giver en tonic effekt.

Litchi kan sikkert medtages i diætmenuen. Den pektin indeholdt i det i lang tid mætter kroppen, dulling følelsen af ​​sult. Ernæringseksperter anbefaler at starte et måltid med et par litchi-frugter for at undgå overspisning.

På baggrund af alle disse fordele er skade på oversøiske frugter ubetydelig. Hvis det bliver overbrugt, kan det forårsage forgasning og ubehag i tarmene. I tilfælde af individuel intolerance er allergiske reaktioner mulige. Så hvis du forsøger litchi for første gang, spis et lille stykke og lyt til fornemmelserne.

Tropics i en plade

Fra litchi tilberede nyttige smoothies, gelé, mousses og andre desserter

I de sydøstlige lande omfatter litchi madlavning opskrifter kød- og fiskeretter, spil og skaldyr, søde saucer, mousses, gelé, is og andre indviklede desserter. Litchi er også tilføjet til hjemmelavede kager.

Til ære for den nærliggende sommer kan du forberede en forfriskende salat i tropisk stil. For at gøre dette skal du tage en mellemlang ananas, skære spidsen med en hale om en tredjedel og fjern forsigtigt kødet. Skær i små stykker af 100 gram jordbær og litchi frugt, bland dem med skiver ananas kød. Lad os smage en frugtblanding af 3 spsk. l. appelsinsaft og 3 spsk. l. yoghurt, rør og læg salaten i en ananas skål.

Rejer i sød og sur sauce fra litchi bringer også et tropisk humør. Først ruller vi 10 kongelige rejer i majsstivelse og friterer dem hurtigt i olie. I en separat stegepande fremstilles saucen. Vi blander 2 spsk. l. tomatpuré, 1 tsk. Worcestersovs, 2 spsk. l. hvid eddike, 2 spsk. l. sukker og ½ tsk. salt. Når sukker og salt opløses, tilsættes de stegte rejer og lad stå på medium varme i 2-3 minutter. Derefter vil vi indtaste 10 knuste lycheefrugter, og vi vil toppen af ​​saucen indtil tykke. 

Litchi kager vil dekorere ethvert bord. Først knæder vi dejen. Vi bruger 150 gram margarine med 200 gram sukker, mens vi fortsætter med at slå, tilføjes skiftevis 4 æg, og så introducerer vi 500 g sigtet mel. Den færdige dej rulles ind i et lag 3-4 mm tykt og skæres i samme firkanter. I midten af ​​hver vi sætter på den rydde frugt lychee, vil vi beskytte kanterne og danne glatte bolde. Læg dem på en bageplade i form af en flok druer eller bug, smør med æggeblomme og send den til en forvarmet ovn til 230 ° C i 15 minutter.

Vi håber at bekendtskab med den eksotiske frugt af litchi vil vokse til et stærkt venskab, og din kokbog vil blive fyldt med interessante opskrifter, der vil glædeligt overraske deres kære og gæster.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 − = 51

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: