Master klasse på forberedelse af kage

Hvis du nogensinde finder dig selv i Wien, kig ind i de lokale konditorier og bestil den berømte chokoladekage "Sacher", som du kan køre halvdelen af ​​Europa. Delikate kager, smeltende chokolade i munden og en behagelig surhed af abrikos konfektionen, vil ikke forlade ligeglade selv dem, der er rolige om bagning. Prøv at lave mad "Sacher" hjemme og se dette, og der er mange opskrifter til kagen - vælg noget!

Hvem bragte først kagen "Sacher"

Master klasse på forberedelse af kage

Den berømte østrigske kage "Sacher" dukkede op i det XIX århundrede som følge af den tilfældige improviseret madlavning. Når østrigske udenrigsminister gav en reception, men kokken var syg, så jeg måtte tage rap 16-årige lærling konditor Franz Sacher. Kogte dem chokoladekage med abrikos marmelade, drysset med chokolade glasur, blev det en rigtig sensation. Efter et stykke tid, har Frankrig åbnede i Wien hotel "Sacher", som blev bagt at bestille den berømte kage. Det hændte, at hans søn Zaher efter Anden Verdenskrig, solgte opskriften konditor Demel, og snart dette førte til Syvårskrigen wiener kager. " Østrigske domstole er konstant engageret i at forsøgt at forlige de stridende parter til at finde ud af, hvem der er den sande ejer af opskriften, og skændes om, hvorvidt at tilføje marmelade ind i mellemrummet mellem shortcakes og om der skal erstatte smør med margarine.

Hvad er den vigtigste hemmelighed af kagen "Sacher"

Master klasse på forberedelse af kage

Hvordan skete der, at chokoladekagekagerne, smurt med aprikosjuice, blev til en kulinarisk bestseller? Er det muligt at overraske gourmeter med dette? I virkeligheden er hovedmærket af dessert en kiks, hvor i stedet for det traditionelle kakaopulver anvendes ægte chokolade. Denne bevægelse blev grundlaget for succesen med den 16-årige østrigske konditor: Med chokolade var kagerne meget tætte, fugtige og usædvanlige velsmagende. Derudover må der ikke anvendes bagepulver i konditorier, der forbereder den rigtige "Sacher", da dejen stiger på grund af piskede proteiner. Som et resultat er kagen frodig og luftig.

En anden hemmelighed af delikatesse er, at chokoladefløde brygges fra tre slags chokolade, som leveres til Østrig specifikt til denne dessert. Producenten af ​​eksklusive chokolade er ukendt - Tyskland, Frankrig, Spanien eller Belgien. Derudover er kagen dekoreret med en chokolademedaljong med mærkevaremærket.

Sådan tilberedes "Sacher" derhjemme

Master klasse på forberedelse af kage

Når du lærer historien om kagen og dens detaljer forberedelse, det ser ud til at gøre det derhjemme er ikke mulig. Selvfølgelig får vi ikke chokolade, leveres til Wien af ​​ukendte producenter, men vi kan lige så godt tage risikoen og at bage denne lækre mesterværk af de bedste produkter, efter den klassiske opskrift kage "Sacher", der kom op med den østrigske konditor.

For en kiks må du aldrig bruge margarine eller olie 72,2%, tag kun højkvalitets smør med maksimalt fedtindhold. I stedet for traditionelle vanillin tilsættes knuste frø fra vanillepuder til dejen og køber chokolade med et kakaoindhold på mindst 60%. Kagen "Sacher" omfatter også æg, sukkerpulver, sukker, mel og tyk abrikos konfiture. Flydende syltetøj vil ikke fungere, da det spredes. Sommetider er kagerne smurt med chokoladeganache fra mørk chokolade, smør, fløde eller mælk. Nogle konditorier tilsættes salt, jordede mandler, rom eller cognac til dejen efter smag og original smag.

Chokoladekager skal være godt gennemblødt, så kog kagen i 6-7 timer før servering.

Nyttige råd fra østrigske konditorer

Master klasse på forberedelse af kage

Melet inden æltning af dejen skal sigtes, og smør og æg skal komme ud af køleskabet, så de ligger lidt ved stuetemperatur. Til kiks viste sig mere frodige, erstat sukker med pulveriseret sukker, og når du bruger kakao, blandes det med vand - 1 spsk. l. Pulveret skal bruge 50-70 ml vand. Det er også vigtigt at piske de hvide og blande dem forsigtigt med resten af ​​produkterne glat op og ned, for hvis kiks ikke stiger, vil "Sacher" blive håbløst forkælet. Det vigtige punkt - observer proportionerne og tilføj ikke produkter til øjet, fordi intuitionen kan mislykkes.

Hvis du ikke vil tilføje cognac til kagen, drys dem med færdige kager - duften bliver lysere og mere mættet.

Form med testen kun i ovnen, når den er tilstrækkeligt opvarmet, må du ikke åbne døren under bagning, for at kontrollere beredskabet, brug en træpind. Hvis det er tørt, tag kagen. Overdried kiks er normalt ikke velsmagende, det kan ikke reddes selv med fløde og marmelade.

Skær den afkølede kiks i to eller tre kager, jo flere lag, jo mere lækre. Hvis du vil dække en kage med et tykt lag af glasur, hæld det i flere trin, og lad tørret det forrige lag.

Klassisk kage "Sacher": Step-by-Step opskrift med foto

Master klasse på forberedelse af kage

Teori er den rigtige ting, men det er på tide at begynde at øve. Forsøg at lave mad "Sacher" i forfatterens præstationer.

ingredienser: . Dej: Æg - 6 pc, smør - 130 g pulveriseret sukker - 110 gram, sukker - 110 gram chokolade med et kakaoindhold på 60% - 130 g mel - 130 g, vanille - halvdelen af ​​indholdet af kapslen; til kager promazyvaniya: tyk abrikos marmelade - 200 g; Glasur: sukker - 200 gram, Vand - 125 ml, chokolade med en maksimal procentdel af kakao - 150 g

Fremstillingsmetode:

1. Bland blødt smør, pulveriseret sukker og vanille, vispebrønd.

2. Tilsæt gradvis æggeblommer til blandingen, mens du fortsætter med at slå.

3. Smelt chokoladen i vandbadet.

4. Bland chokoladen med oliemellemassen.

5. Pisk de hvide, begynder at tilføje sukker i slutningen af ​​piskning. Massen skal være tæt, så den kan skæres med en kniv.

6. Sæt egernene i en skål med æggeblommer, og fra toppen sigtes melet.

7. Bland forsigtigt ingredienserne, så dejen bliver blød og luftig.

8. Forvarm ovnen til 170 ° C.

9. Sæt et stykke bagepapir på bunden af ​​en skilleform med en diameter på ca. 25 cm og smør det med olie.

10. Sæt dejen i en form og bages i ovnen i en time. De første 15 minutter skal ovnen være ajar.

11. Lad kikset afkøle i form.

12. Fjern kiks fra formen og skær i to kager.

13. Forvar de abrikosmarmelade på et vandbad og tør det gennem en sigte.

14. Smør jammen af ​​kagen, læg dem oven på hinanden og dække siderne.

15. Lad kagen være i 6 timer eller natten over.

16. Til glasuret skal du koge sirupen fra vand og sukker. Kog det i 5 minutter og lad det køle af.

17. Smelt chokoladen i et vandbad.

18. Hæld i chokoladen med en tynd sirupstrøm og bland. Ved første glasur bliver tyk, men så bliver den flydende.

19. Dæk kagen med frost og lad den fryse.

"Sacher" serveres normalt med usødet flødeskum - deres ømhed og blødhed er perfekt kombineret med den lyse og udsøgte smag af kagen.

Kage "Sacher" har travlt

Master klasse på forberedelse af kage

For at skynde sig i forberedelsen af ​​kagen "Sacher" er det ikke værd. Det er nødvendigt at gøre alt ved at føle, med mening, med tilpasning. Men situationen er anderledes, og nogle gange skal du lave noget velsmagende i en kort periode. Nå er der en meget simpel opskrift på en berømt dessert, som du vil være i stand til at ramme gæster, selv om du bliver nødt til at ofre nogle af ingredienserne og erstatte dem med enklere. Lad os håbe, at Franz Sacher vil tilgive os generøst!

Smelt i forskellige retter til 150 g smør og chokolade. Pisk med en mixer 6 æggeblommer med 250 gram sukker i 4-5 minutter, og derefter, uden at slukke blanderen, hæld olie på æggene, lidt senere - chokolade. Smør i et par minutter, tilsæt mel og rør dej godt.

Pisk 6 proteiner, tilsæt gradvist sukker til dem, indtil det opløses, og proteinerne bliver ikke til en frodig masse. Flyt dem forsigtigt og smidigt ind i dejen.

Dæk formularen med olieret pergament, læg dejen op og bages i ca. 35 minutter ved en temperatur på 170-180 ° C, og kontroller beredskabet med en tør træpind.

Skær kiks i to kager og dække dem med enhver tyk marmelade, hvis der ikke er abrikos. Perle kan erstattes med chokoladecreme - cremet, brygget eller olieret.

Smelt to fliser af chokolade på et vandbad, fyld kagen med den resulterende glasur og afkøles i køleskabet.

Dine gæster vil helt sikkert sætte pris på "Sacher", som er godt med en kop kaffe eller duftende te, som i en ægte wienerbrød.

Pølse kage

Master klasse på forberedelse af kage

Mange under fasten lider uden desserter, men der er magre versioner af mange berømte kager. Hvorfor ikke bruge dem under fasting? På samme tid vil den resulterende "Sacher" være så blid, velsmagende og meget smuk!

Grind 250 gram af enhver nødder i blenderen - valnødder, mandler eller hasselnødder, hæld 250 ml varmt vand til dem, rør godt og lad et stykke tid gå.

Træk den resulterende nødmælk op, varm den og smuldre ind i en varm nødig væske 150 g bitter chokolade. Rør til den opløses, hæld 100 ml vegetabilsk olie, tilsæt 200 g kakaopulver, 170 g sukker, 0,5 tsk. sodavand, slagte eddike, 0,5 tsk. salt og bland godt. Hæld 400 g mel og bland godt igen til glat.

Divider dejen i to dele og bages to kager ved en temperatur på 180 ° C - dette ville kræve 35 minutter til hver kage. Mens kiks køle ned, forberede ganache. Til dette blande en kop stærk te med bergamot og 200 g chokolade, anbringes skålen på en flad beholder med is, og chokoladen er opløst, blandingen begynder røre mixer. Ved første cremen vil splatter, men så det tykner, og i en halv time, vil ligne konsistensen af ​​creme fraiche på.

Skær i halvdelen af ​​kagerne, spred dem med nogen syltetøj eller syltetøj, stak med en bunke, mellemrummet mellem de to kager interlace med ganash. Smør cremen kage fra alle sider, dekorere det med møtrikker og sæt i køleskabet. Med sådanne desserter er posten meget nemmere at udholde!

På billedet ser kagen "Sacher" altid det samme - et minimum af indretning og en masse chokolade, men du kan dekorere det med frugter, tørrede frugter, bær, konfekturepulver eller chokolade figurer. En smuk præsentation øger altid stemningen og gør livet endnu lysere og mere glædeligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =