Sådan tilberedes leveren korrekt

Sådan tilberedes leveren korrekt

Leveren af ​​dyr er et værdifuldt produkt i vores kost, fordi det indeholdt hendes vitaminer, mineraler, sporstoffer, omega-3 og omega-6 fedtsyrer, essentielle for sundhed, skønhed og levetid. Men sætter pris vi lever, ikke blot som en vigtig fødevare element, men også som en udsøgt delikatesse, og byder på lyse og oprindelige smag - medmindre, selvfølgelig, koge leveren ordentligt i overensstemmelse med anbefalingerne fra erfarne kokke. Desværre tør mange husmødre ikke koge leveren, bekymre sig om en mulig fejl, da dette sarte kød kan vise sig lidt bittert, tørt og stift på grund af tilstedeværelsen af ​​sintne film. Lad os tale om, hvordan man laver en utrolig velsmagende, saftig, blød og delikat lever derhjemme.

Finesserne af det rigtige valg

God lever - elastisk, blød, fugtig, skinnende, uden forvitrede steder og ridser

Hovedhemmeligheden ved at lave en lækker lever er, at det er nødvendigt at vælge et kvalitetsferske produkt. En god lever er elastisk, blød, fugtig, skinnende, uden forvitrede steder og ridser med en behagelig og lidt sødlig aroma. Hvis du føler en sur lugt, ikke købe leveren, som i dette tilfælde, er det sandsynligt, at have en "ærværdig" alder, som kan findes i farver kød - end det er ældre, leveren er mørkere. Blodpropper, blodkar og grønne pletter, der er tegn på skade på galdeblæren, er ikke tilladt på kødets overflade, i hvilket tilfælde leveren vil være meget bitter.

Kvalitets kyllingelever kan skelnes med brun farve med en bourgognefarve, mens lys og gulligt kød angiver, at fuglen er syg. Fersk oksekød har farven på sød kirsebær, og hvis den er let gennemboret med en kniv eller en nål, vises skarlet blod. En god kalvelever er præget af en rig farve - fra brun til rød, men vigtigst af alt - ikke at se en grå plakat, et forræderisk tegn på forældet kød. Når du køber frossen lever, skal du sørge for, at på overfladen var der isblokke - det skal være dækket med en tynd skorpe af is, og hvis farven af ​​kødet købte orange nuancer, derefter leveren peremorozhena. Det er vanskeligt at forstå straks de valgfriheders valg, men dette stadium er meget vigtigt, fordi kødets friskhed bestemmer skålens smag og nytteværdi.

Secrets of liver forberedelse til madlavning

Mælk skaber vidundere med leveren, og selv det grove og hårde kød får fløjlsagtig blødhed og ømhed

Hvordan laver man madlavning (oksekød, svinekød, kylling eller kalkun) for at gøre det meget ømt, blødt, saftigt og appetitvækkende? Det er meget vigtigt at forberede kødet korrekt til stegning eller stødning, fordi leveren kræver en omhyggelig holdning.

Fjern fra leveren alle beholderne, venerne og fjern fra oksekød lever filmen, pluk den med knivens spids og træk lidt fingre uden at gøre pludselige bevægelser. Hvis du gjorde alt rigtigt, vil filmen hurtigt tages af og uden pauser, især hvis du sætter kødet i to minutter i varmt vand før det. Der er en anden hemmelighed til at lave en ølkødlever - skær den i stykker, drys med en lille smule sodavand, lad den gå i cirka en time, og skyll derefter med vand. En sådan lever vil smelte i munden!

Lever (især svinekød) ofte smager bittert, men at slippe af med denne bitterhed er muligt, hvis det efter rengøring af kødet fra filmen levede og lægges i koldt komælk, serum eller saltvand i et par timer. Til piquancy i væsken kan du tilføje lidt sukker og kødet, mens du kan suge som et helt stykke og skæres i stykker. Mælk skaber vidundere med leveren, og selv det hårdeste og hårdeste kød får fløjlblødhed og ømhed. Hvis du har lidt tid, kan du i stedet for blødning koge leveren i lidt saltet vand i et par minutter. Mange gourmeter foretrækker at marinere leveren i kulde i seks timer, gnid det med hvidløg og salt.

Leveren, slået af med en hammer, bliver endnu blødere og mere øm, men glem ikke at lægge den i en cellofanpose, så den ikke opløses.

Steg, kog, stuvning og bage

En korrekt kogt lever bliver til en kulinarisk og æstetisk fornøjelse

Leveren er ikke kun stegt, stuvet, kogt og bagt, men også lavet af steaks, pates, salater, fritters og leverkager. Den mest lækre er den stegte lever, men nogle elskerinder risikerer ikke at lave mad, frygter ikke at lave mad - hvem vil tygge tørt og usmageligt kød? Vi skynder os at behage dig - det er let og nemt at stege leveren, kun færdigheder er nødvendige!

Sådan koger leveren i en gryde uden nogen ekstra ingredienser? Lagres i sodavand og godt vasket kød skal være lidt rulle i mel eller sesamfrø og steges i varm olie i 3-5 minutter, men ikke mere for ikke at udtørre kødet. Så lad det være lidt under låget, sætte i egen saft og kommer til beredskab under påvirkning af den indvendige temperatur. Korrekt stegt lever vender fantastisk luftig og saftig, men også for at forberede hårdere svinelever, steger det med gulerødder og løg, derefter koge i lidt vand og sukker - det vil blødgøre smagen og gøre blødere. Saltet leveren er kun tilladt i slutningen af ​​madlavning, ellers vil det hærde, og det vil ikke spare endnu et stort antal gulerødder.

Leveren kan stuves med mælk, cognac, krydderier (muskatnød, ingefær, kanel, karry, nelliker), cremefløde og tomatpasta. Hvis du beslutter at slukke svinelever, er det nødvendigt at pre-roasting, ellers vil du ikke være i stand til at slippe af med irriterende bitterhed.

Før bage i ovnen skære stykker af leveren for at stege bedre, og sæt derefter i ovnen i 8 minutter. Beredskab kontrolleres med en kniv - blod er ikke tildelt fra den færdige lever, eller blodet er surt. I folien bages leveren normalt ikke mere end 30 minutter, så glem ikke at lægge et stykke af en lever et lille stykke fedt - til blødhed og saftighed. Husk hovedregelen til madlavning af leveren: busting med varigheden af ​​varmebehandling forvandler kød til en ufordøjelig og hårdsål.

At vide, hvor lækker det er muligt at lave en lever, vil ikke være i stand til at lave en festlig middag eller aftensmad. Du kan servere denne virkelig kongelige godbid med kartofler, grøntsager, korn, pasta, salat og uændrede syltede løg. En rigtigt kogt lever bliver til en kulinarisk og æstetisk fornøjelse, som du vil lave mad igen og igen og tilføjer usædvanlige krydderier og ingredienser. Flere opskrifter til retter med lever kan findes på hjemmesiden "Eat Homes"!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 57 =