Tabel over målinger og vægte: hvad og hvordan man måler, hvis der ikke er nogen målekop | instagramforpcfreedownload.com

Tabel over målinger og vægte: hvad og hvordan man måler, hvis der ikke er nogen målekop

Tabel over målinger og vægte: hvad og hvordan man måler, hvis der ikke er nogen målekop

Tabel over målinger og vægte: hvad og hvordan man måler, hvis der ikke er nogen målekop        

Erfarne husmødre bruger sjældent et måleglas eller køkkenvæg i køkkenet, som alle gør ved øjet. Men nogle komplekse retter kræver upåklagelige proportioner, såsom bagning og desserter. I dette tilfælde kan du bruge et almindeligt glas eller en ske, som vores mødre og bedstemødre engang gjorde. Og forresten fik de de fineste blonderpandekager, ruddy tærter, smuldre kager og perfekt bagt mørkekiks, som blev spist meget hurtigt. Målinger af vægt derhjemme er enkle - et tyndt og facetteret glas, en teskefuld og en spiseskefuld. Lad os tale om, hvor mange produkter der er placeret i disse beholdere.

Vi måler produkterne i et glas

Tabel over målinger og vægte: hvad og hvordan man måler, hvis der ikke er nogen målekop

Vægtsmålet i et glas afhænger af hvilken slags glas du bruger - tynd eller facetteret, da de adskiller sig fra hinanden. Det facetterede glas har et volumen på 200 ml, flere ansigter og en afrundet kant. Et tyndt glas er helt glat og er designet til 250 ml. Væsker (vand, vin, mælk, juice, fløde) er nemme at måle, og bulkprodukter med samme volumen har forskellige vægte, hvilket i høj grad komplicerer måleprocessen. Det er til dette formål, at der er behov for en tabel med målinger af produktets vægt - med det vil du aldrig gå galt og tage lige så meget sukker og mel som du har brug for til en kage eller en kiks.

Ved sammenligning af produkterne vil vi angive mængden i facetten (den første figur) og det tynde glas (anden figur). For eksempel en kop rumme 140-175 g hvedemel, 180-220 g sukker, vegetabilsk olie 190-230 g, 185-240 g smeltet smør, kondenseret mælk 250-300 g og 270-330 g syltetøj. For så vidt angår korn, kan glasset hælde 70-90 g havregryn, boghvede 170-210 g 150-200 g semulje, 190-230 g ris, ærter, bønner, hirse, byg, malet byg gryn og små pasta. Her passer 130-140 g knuste nødder, 130-160 hele mandler og hasselnødder, 265-325 g honning, 210-250 gram creme fraiche, tomatpuré 250-300 g og 100-125 g rasp.

Lidt om vægtforanstaltninger i spisestuen og en teskefuld

Bestik er egnet til måling af et lille antal produkter

Det er svært at forestille sig, hvordan du kan måle med skeer fem glas mel eller en liter mælk, så disse bestik er egnede til at måle et lille antal produkter. For eksempel, hvis du har brug for meget lille mel til at lave luftkager, béchamel sauce, grøntsager, kød eller fisk cutlets, kan du bruge en teskefuld eller en spiseskefuld.

En spisesked er 18 g væske, 25 g havregryn, sukker, manga, boghvede, perlebyg, hirse og ris. Du kan regne med, at skeen passer 17 g vegetabilsk eller smeltet smør, 30 g mel, salt og hakkede nødder, 25 g creme fraiche og kakaopulver, 20 g mælkepulver, 30 g stivelse og honning. Grindede kiks vil kun være 15 gram, men en spiseskefuld du kan scoop 50 gram marmelade. Miniature teskefuld foranstaltning får 10 g sukker, stivelse og fløde, mel, 8 g, 9 g kakao, 7 g honning og 5 g vegetabilsk olie og mælk. 10 g møtrikerner, 17 g marmelade, ca. 5 g korn og ærter, og 2-4 g kornflager er også anbragt i en teskefuld.

Nøjagtighed - kongernes høflighed

Målinger af vægt derhjemme er enkle - et tyndt og facetteret glas, en teskefuld og en spiseskefuld

For at måle vægten af ​​produkter uden vægte, skal du overholde nogle regler, der kan hjælpe dig med nøje at følge opskriften. Til madlavning snacks, supper, hovedretter og side retter er dette ikke så kritisk. I nogle tilfælde, f.eks. Når man laver brød, kan det forkerte forhold mellem væske og mel føre til en afmatning af fermenteringen. Med mangel på fugt stiger dejen dårlig, og brødet har en tør, smuldrende tekstur. Hvis fugtigheden tværtimod er for meget, viser bagen sig at være tung, sløret, med en fugtig og klæbrig smul.  

Vi måler produkter korrekt

Skud ikke, løsn og komprimér produkterne ved måling

Hvordan man korrekt bruger vægttiltag? Flydende produkter skal fyldes op til grænsen, dvs. til meget kanter. Viskøse og tykke blandinger (honning, marmelade, sur creme) det er mere hensigtsmæssigt at pålægge en ske, hvilket sikrer, at glasset er helt fyldt. Fyld beholderne med løse og viskøse produkter med et dias, og skub ikke mel og stivelse direkte fra posen eller posen, men hæld den med en ske, så der ikke dannes hulrum. Du behøver ikke at ryste, løsne og komprimere fødevarer, og hvis du skal sive melet, skal du gøre det efter målingen. Faktum er, at når man siverer, bliver melet mere voluminøst, hvilket betyder, at vægten også vil ændre sig. Til sammenligning: Et tyndt glas indeholder 160 g mel med den korrekte påfyldning, 210 gram komprimeret mel og 125 gram sigtet mel. Ændring af produktets egenskaber påvirker også deres vægt - for eksempel øger fugtigheden salt, sukker og mel tungere, og fermenteret creme er lettere at friske.

Sådan udskiftes

Hvis et facetteret glas tjener som mål for vægten, vil det blive angivet i opskriften

Hvis du ikke har te og facetteret glas, skal du tage enhver beholder, måle dens volumen med en nøjagtig køkkenskala og markere linjen, hvor der vil være et volumen på 200 eller 250 ml. Til kulinariske formål kan du bruge standard plastik kopper med en kapacitet på 200 ml. Normalt i opskrifterne, i stedet for udtrykket "te glas" skriver de bare "glas" eller "kop", hvilket betyder 250 ml. Hvis et facetteret glas tjener som mål for vægten, vil det blive angivet i opskriften.

Kulinarisk aritmetisk

Ændringer i produktets egenskaber påvirker også deres vægt - for eksempel øger fugtigheden salt, sukker og mel tungere, og fermenteret creme er lettere at friske

Det er ikke nødvendigt at holde snesevis af figurer i tankerne for at lave en lækker skål og ikke blive sur med matematiske beregninger. Det er nok at have i køkkenet et bord af vægtmål i skeer og briller. Hvis du i opskriftsinstruktionerne ser halvdelen eller en fjerdedel af et glas af et produkt, for eksempel sukker, og derefter har et bord, vil du nemt overføre dette beløb til andre foranstaltninger. For eksempel indeholder i en fjerdedel af et facetteret glas 45 g sukker, og det er 2 spsk. l. sukker uden dias eller 5,5 tsk. Det er interessant at 1 spsk. l. svarer til 3 tsk, og en dessert ske er 2 tsk. Et tyndt glas indeholder 16 el. l. flydende, tyk og løs produkter.

Udenlandske vægtforanstaltninger

Det siges at hemmeligheden bag kulinarisk håndværk er inspiration og præcision, så den korrekte dosering af ingredienser er halvdelen af ​​succesen

Hvis du kan lide at lave mad i overensstemmelse med opskrifterne af udenlandsk køkken, kan du støde på ukendte vægtmål, så disse oplysninger er nyttige i køkkenet. Den amerikanske kop er vores tynde glas, det vil sige 250 gram, og den engelske kop svarer til 280 g. Pinten er 470 gram, unsen er 30 gram, og kvartalet vejer 950 g.

De siger, at hemmeligheden med kulinarisk håndværk er inspiration og præcision, så den korrekte dosering af ingredienser er halvdelen af ​​succesen. Hvis du vil gøre livet lettere og minimere komplekse aritmetiske, skal du købe en universel målekop med et volumen på 500 ml med opdelinger til flydende og løs produkter. Raduyte lukke folk lækker mad og nyd dig selv!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: